Projektet Imago vinner ‘Vivre le Chantier Sainte-Cath!’

Det vinnande förslaget Imago från Kanva, i tvåstegstävlingen ‘Vivre le Chantier Sainte-Cath!’, är en illustration för den betydande kommersiella artär i Montreal som kommer att undergå ett fyra år långt renoveringsprojekt.

Projektet syftar till att förbättra områdets landskap samt dess funktioner för att främja ekonomisk tillväxt. Och eftersom det ska pågå under en längre tid, som också kommer påverka de som bor och verkar i närheten, var det viktigt att förslagen i fråga fokuserade på att minimalisera de negativa effekterna kring ett stort projekt som detta.

Genom att låta boende och passerande bli en del av ombyggnationen där det blir mer av en urban upplevelse snarare än en byggsite skapas en mer tolerant och positiv atmosfär kring utvecklingen.

Inspirationen bakom Imago grundar sig i naturvetenskap och omvandlingen av en organism från sin linda till sitt slutskede. Starka visuella former illustrerar projektets vision, där bågar och valv med ljusinsläppande hål ger en futuristisk känsla.

www.kanva.ca

www.designmontreal.com