Restaurang Matilde: Ny Italienare i Sundbyberg

En skön italienare har inkvarterat sig och snabbt gjort sig hemmastadd i bananhusets bottenplan i Sundbyberg. Sedan portarna slogs upp har det varit fullt ös på den nya restaurangen och Matilde har blivit stans givna kvartershäng.

 På 600 kvadratmeter med plats för 200 personer vid dukat bord serveras gästerna bra italiensk mat utan några konstigheter som Acki Kokotos, en av de fyra delägarna, uttrycker sig.

  – Vår ambition är att vara en bra och skön italienare som serverar vällagad mat från morgon till kväll. Hos oss finner gästerna focacceria, deli, café, bar och klassisk restaurang samlat under ett och samma tak på otroliga 600 kvadratmeter.

  Atmosfären och stämningen på Matilde är avslappnad och ger verkligen den "hemma hos-känsla" som man velat skapa. Till sin hjälp har de beslutsamma krögarna som haft en tydlig idé om riktlinjerna åter tagit Millimeter Arkitekter till sin hjälp.

  – Vi har haft nöjet att få jobba tillsammans med de här duktiga krögarna tidigare och blev givetvis glada när vi tillfrågades. Tillsammans har sett till att ge lokalen och därmed restaurangen en egen speciell karaktär som vi är mycket nöjda med, säger Peter Ågren, arkitekt på Millimeter Arkitekter.

  Utmärkande för lokalen är förutom osedvanligt många kvadrat även stora pelare som sätter sin prägel på inredningen.

  – Vi har satsat på målade träpaneler, mycket speglar, stor variation på belysning med armaturer från utlandet samt synliga målade installationer. Väggarna går i vanilj och det finns fina bladväxter i lokalen. Tillsammans ger det en vardagsrumskänsla att trivas i. Det öppna köket gör att gäster och personal ser varandra vilket ger ett bra tempo och trevlig atmosfär i restaurangen, avslutar Peter Ågren.