Schaefer Expedition på Röda Sten Konsthall

Göteborgaren Tomas Lundgrens målningar från serien Schaefer Expedition visas på Röda Sten Konsthall.

 

- Samarbetet mellan Röda Sten Konsthall och Landvetter Airport är viktigt både för att synliggöra det rika konstliv som finns i Göteborg och Västra Götalandsregionen och även för att visa på att företag värnar om kulturlivet här, säger Röda Sten Konsthalls verksamhetschef Mia Christersdotter Norman.

Tomas Lundgren (f. 1985) bor och verkar i Göteborg och är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och Akademin Valand i Göteborg. Han har haft utställningar på bland annat Moderna Museet i Malmö, Färgfabriken och Galleri Thomas Wallner. 2014 mottog han Fredrik Roos Stipendium och 2016 fick han Beckers Konstnärsstipendium.

I Lundgrens konst visas mörkare sidor av historien, så som de snedsteg eller etiska övertramp som ibland gjorts i vetenskapens namn. Titeln Schaefer Expedition är hämtad från en tysk expedition till Tibet på 1930-talet som dokumenterade och fotograferade människorna som bodde där.

- Jag är intresserad av hur uppfattningen av den moderna västerländska människan skapades under 1800- och 1900-talet bland annat genom denna typ av expeditioner, säger Tomas Lundgren.

Den 1 mars invigs den andra delen av Schaefer Expedition på Röda Sten Konsthall.

www.rodasten.com