Smarta utemöbler följer med i utvecklingen

Under temat Work Outdoor på Elmia Park den 26 - 28 september i Jönköping ställer Nola ut nyheter och produkter.

Fokus för i år är flexibla, innovativa lösningar för stadsmiljö där träning och arbete kombineras med bra, hållbar design i stadsrummet.

- Vi satsar ständigt på innovationer som nu till exempel på The Internet of Things och fysisk aktivitet, även i vår gemensamma offentliga utomhusmiljö. Bra design och god kvalitet ska vara förenligt med utvecklingen som sker i samhället, som möjligheten till ett aktivt, flexibelt liv med träning och arbete även i vår stadsmiljö, säger Agneta Stake, VD på Nola Industrier.

- Nolas monter kommer i år att interagera med besökaren och visa på att träning och arbete kan kombineras med intressant design för våra gemensamma utrymmen. Som besökare kommer du till exempel kunna prova vår nya aktivitetsmöbel Kebne men också kunna koppla upp dig eller ladda mobilen vid vår nya Smart Solar bench, berättar Agneta Stake.

Kebne utegym är en familj med aktivitetsmöbler för naturlig träning och fysisk aktivitet i landskap eller stadsrum. Design Kauppi & Kauppi. Kebne är nominerad till prestigefyllda German Design Award.

Smart Solar Bench, design Infra Marks, är en interaktiv bänk med sits av solpanel som genererar både trådlös laddning via 2 spots i sittytan och via 4 USB-uttag. Bänken möjliggör också WiFi-uppkoppling via en 4G-router med täckning 10-20 m runt bänken. Panelen har LED belysning i olika färger.

www.nola.se