EN-AW 6082: Objekt med material i fokus

På Stockholm Furniture & Light Fair i februari 2018, skapas Trendutställningen - EN-AW 6082 - av Christian Halleröd design.

*EN-AW 6082 är benämningen på en aluminiumlegering som lämpar sig för svetsning och kan anodiseras. Den har hög hållfasthet och en god korrosionsbeständighet.

Två stora trender har präglat de senaste åren, äkta material som trä, metall, glas, skinn har ökat och även samarbetet mellan konst och inredning.

– Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom detaljhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, EN-AW 6082 är en installation om material bestående av monumentala objekt som utforskar dessa teman. Namnet EN-AW 6082 anspelar också på materialreferenserna i utställningen, berättar Christian Halleröd.

Installationen görs i samarbete med Materialbiblioteket som i en förklarande del av utställningen på ett mer konkret sätt visar de material som Christian Halleröd design har arbetat med. Med materialprover som illustrerande exempel tänjer Materialbiblioteket på gränserna för både äkthet och fejk.

Christian Halleröd design bildades 1998 och arbetar med inredningar och arkitektur. Studion består av Christian och Ruxandra Halleröd. CHd är baserad i Stockholm men arbetar även internationellt, bland annat i Los Angeles, London, New York, Tokyo och Berlin. CHd gör projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo, Frame, Engelbert, Arigato, Totême och Nordiska Museet.

Materialbiblioteket grundades 2005 och är landets främsta kunskaps- och inspirationsplats där material möter arkitekter, designer och produktutvecklare. Sedan 2012 finns Materialbibliotekets permanenta showroom på Stockholmsmässan.

www.stockholmdesignweek.com