Black Edition i badet

Foto Pax

Pax lanserar en ny serie handdukstorkar i mattsvart utförande. Den nya designen finns bland de populära modellerna Flex U, Flex I, samt nytillskottet Limbo.

Den svarta färgen med matt finish ger ett sobert och elegant uttryck och passar såväl modern som klassisk inredning, säger Monica Törnqvist, Produkt- och Marknadschef på Pax AB.

Utrustade med unik timer
Samtliga handdukstorkar i den nya Black Edition-serien är utrustade med Pax smarta timer, Momento II™. Med den inbyggda Momento II™-timern kan du bland annat reglera effekten, sätta scheman när handdukstorken ska värma och parkoppla med Pax Calima badrumsfläkt. När du parkopplar med Pax Calima badrumsfläkt startar handdukstorken automatiskt när fläktens fuktsensor indikerar förhöjd nivå, exempelvis när du börjar duscha. 


Alla handdukstorkar i Black Edition-serien är utrustade med Pax smart timer Momento II™ 

I hemmets alla rum
Black Edition-serien passar lika bra i badrummet som i hemmets övriga rum, så som köket, hallen eller varför inte i sovrummet?

De nya handdukstorkarna har säljstart 13 januari 2020

Efter andra världskrigets slut ställde världen om, från lidande och förstörelse till framtidshopp och fred. I Sverige ägnades all kraft åt utveckling – ett läge som passade uppfinnaren och entreprenören Folke Andersson i Eskilstuna utmärkt. Samma år som kriget slutade startade han Pax och började tillverka köksfläktar. Namnet är förstås allt annat än en slump – Pax är det latinska ordet för »fred«.

Välståndet fortsatte att växa i Sverige, och människor fick nya vanor. Man började till exempel att duscha, både ofta och länge. Badrummens självdragsventilation räckte inte längre till. Folke Andersson, som nu flyttat huvudkontor och tillverkning till sörmländska Hälleforsnäs, såg en lösning och Pax lanserade Sveriges första fläkt skapad och godkänd för våtrum.

Varje år säljer Pax nästan 100 000 våtrumsfläktar. Sedan Folke Anderssons start har det sålts cirka 3 miljoner Paxfläktar som bidrar till bättre luft i bostäder.

I dag är Pax så mycket mer än ett fläkt-företag. Genom uppköpen av de båda företagen Dryson AB och Wösab AB breddades sortimentet med handdukstorkar och radiatorer. Det innebär att Pax hämtar kraft ur tre kraftfulla rötter, som alla är verket av nytänkande entreprenörer.

2013 förvärvades Pax av Volution Holdings, och ingår idag i börsnoterade Volution Group plc som är en ledande leverantör av ventilationsprodukter med huvudmarknader i Storbritannien och Nordeuropa.