Formgivning i gränslandet – Antropologi och performance

Formgivning i gränslandet – Antropologi och performance för framtidens design: Alexander Lervik och Margot Barolo med formgivarna Erik Björk, Mia Cullin, Andreas Nobel, och Fredrik Paulsen

Sven-Harrys konstmuseum inleder året med två ovanliga designhistorier. Formgivaren Alexander Lervik visar i tolv objekt hur konst från 1900-talet till idag har påverkat hans arbete på ett gränsbrytande sätt och gjort honom till en av landets mest framgångsrika designers. Formgivaren Margot Barolo utmanade sig själv och sina kollegor, Erik Björk, Mia Cullin, Andreas Nobel, och Fredrik Paulsen i ett gruppexperiment inspirerat av antropologin – och fick en helt ny familj bestående av femton stolar!

Utställningarna pågår 24.1-9.2 2020.

Syftet med Imagination x12 och The Kinship Method - The Last Session är att med de här två olika projekten och i samband med Stockholm Design Week (3 – 9 februari), belysa en designers utvecklingsarbete ur oväntade perspektiv och att låta publiken stifta en närmare bekantskap med den dynamiska svenska designkonsten och var den befinner sig idag.

–Vi är många som älskar design och är generellt kunniga på området. Därför är det roligt att få utmana publiken och dra in dem som åskådare i skapandeprocesser och visa på samband mellan konst och formgivning, säger Dragana Kusoffsky Maksimović, vd på Sven-Harrys konstmuseum.