Aviciis designbyrå startar konstauktion till förmån för Tim Bergling foundation.

Tre tavlor auktioneras ut

De tre tavlorna som auktioneras ut.

Genom åren har POPE studios skapat grafisk design till bland andra Beyonce, Madonna, Coldplay, Rammstein, Lady Gaga, Taylor Swift, David Guetta mfl. De skapade också flera av Tim ”Avicii” Berglings skivomslag, film posters och konsertaffischer. I och med Tim Berglings hyllningskonsert häromveckan har de nu tagit fram en unik serie handgjorda tavlor som auktioneras ut till förmån för Tim Bergling foundation och deras viktiga arbete kring mental hälsa bland unga och att förändra den stigmatiserade diskussionen kring självmord. Självmord är idag den vanligaste dödsorsaken för män upp till 44 år och den näst vanligaste bland kvinnor upp till 44 år.

”Vi kände direkt att vi ville hjälpa till. Det var en reaktiv impuls. - Vi kan inte stå utanför det här. Stiftelsen stödjer hjälporganisationer och forskningsorganisationer inom ett ytterst viktigt område och vi hoppas att dessa tavlor ska inbringa viktiga medel till stiftelsen, och deras arbete kring psykisk hälsa och självmordsprevention.”

- Jonas Björkhag, Produktionschef, POPE studios

”Vi hoppas att många företag och privatpersoner som brinner för den här frågan ska vilja bidra till stiftelsen genom auktionen.”

- Robin Olofsson, Art director och konstnär, POPE studios

”Någon sa att Tim skrev soundtracket till vår uppväxt, och det var verkligen så. En enorm talang som med sin musik kunde förflytta dig som åhörare, på ett vackert och närmast unikt sätt.”

- Robin Olofsson, Art director och konstnär, POPE studios

”Senaste veckorna har vi dag och natt varit i studion och målat dessa tre originalverk som porträtterar Tim tillsammans med ikonen som i musikvärlden är evighetstecknet. - Repeat-ikonen. Det handlar om att Tim och Tims budskap är för alltid, och att det som hände Tim är värt att upprepa tills den dagen ingen längre ser självmord som en utväg för att få ro.” 

- Jonas Björkhag, Produktionschef, POPE studios

”Inom stiftelsen Tim Bergling foundation är vi mycket tacksamma för engagemanget från POPE studios och att intäkterna från auktionen av tavlorna går till stiftelsens förebyggande insatser mot psykisk ohälsa och självmord.” 

- Klas Bergling, Tim Bergling foundation

”Tim is forever 1” - slut 12:00, 24/12

”Tim is forever 2” - slut 12:00, 15/1

”Tim is forever 3” -slut 12:00, 30/1.

Länk till auktionssajt: www.popestudios.se/popexavicii.