2020 års badrumstrender – Nu vill vi bli ett med naturen

Neutrala toner i beige, vete, vitt och creme med inslag av ljusgröna eller blå toner sätter tonen i Bionica där fokus ligger på ljus och luft. Foto Bionica/mynewsdesk

Efter flera år med väldigt mycket svart i trendspaningarna vänder badrumstrenderna för 2020 äntligen mot ljusare tider. Nu vill vi bli ett med naturen på riktigt och omge oss med de färger som vår gröna planet bjuder: neutraler, brunt, beige och vitt tillsammans med creme, ljusa gula nyanser och självklart alla gröna nyanser som nu tar en blåare ton än tidigare. Ord som ”Woodism” och ”Forest bathing” letar sig in i vår vokabulär och att leva hållbart och eco-friendly blir viktigare än någonsin, även i badrummet. Vi har format två tydliga stilar ’Bionica’ och ’Industrial Sway’ som präglar årets badrumstrender.

Nära naturen med 'Bionica' Neutrala toner i beige, vete, vitt och creme med inslag av ljusgröna eller blå toner sätter tonen i Bionica där fokus ligger på ljus och luft. Här njuter vi av det enkla livet där det är nära till naturen och där design är mer än bara snyggt.

Det är lätt att leva i Bionica där både material och föremål är framtagna med hållbarhet och funktion i främsta rummet. Kalksten och betong – vilket du föredrar – har sin givna plats i Bionica, gärna tillsammans med ljust trä.

Materialen i Bionica är naturliga och hållbara. Ljust trä, fanér, betong, porslin och nya, naturliga kompositmaterial framtagna för att göra vardagen lättare. Att välja produkter och material med lång hållbarhet och garanti är ett sätt att värna om miljön. Ett miljösmart och naturligt val. Läs mer om Bionica.

'Industrial sway' med rustika inslag Teknik är ett centralt element men bara om den samtidigt är funktionell. Det är viktigt att komma ihåg att badrummets huvudsakliga uppgift är att vara en fristad från stress, inte att bidra till den. Den stilrena framtoningen präglad av modern arkitektur och skandinavisk design med en sval färgskala som bas passar i de flesta hem och ger alltid ett stilsäkert och elegant uttryck.

Under 2020 tar stilen ett mer rustikt uttryck och känslan blir mer genuin än tidigare. Nu bjuder vi in naturens egna material i allt större utsträckning och låter kärleken till hantverket synas i stort som smått.

Kulörerna i Industrial Sway präglas av alla möjliga toner av grått tillsammans med svart och midnattsblått. Glas i olika färger och tjocklekar har sin naturliga plats i Industrial Sway, ofta inramat av svarta eller blankpolerade detaljer. Till möblerna väljer vi gärna svartbetsad etfanér för en ökad rustik känsla och autencitet.