Studio supersju tolkar Carl Malmstens möbler i mattform

En transparent rya av Vega Määttä Siltberg och Miriam Parkmans ryamatta ur serien "Period pink."

Vävgruppen Studio supersju har bjudits in till Malmstenbutiken i Stockholm för att göra egna tolkningar av Carl Malmstens möbler och designfilosofi. 

2016 grundades Studio supersju, en modern vävgrupp som värnar om hantverkstradition och som vill ge samtida vävning ett ansikte utåt. I samarbetet med Malmstensbutiken har medlemmarna tolkat formgivarens möbler och designfilosofi i varsina verk. Under två veckor tar deras vävar över väggar, golv och sittytor i butiken och de vill på så sätt föra vävningen tillbaka till hemmet.

– Malmstenbutiken har ett pedagogiskt arv att värna om som handlar om hantverkskunskap och ansvaret att föra det vidare till nya generationer. Studio supersju är en inspirerande grupp vävare med hög hantverksskicklighet vars nydanande verk passar väl in hos oss, säger Jessika Hyltner, vd för Malmstenbutiken.

 

Studio supersjus medlemmar finns utspridda både i Sverige och Europa. 2018 tog gruppen emot Cathrine von Hauswolffs Stiftelses stipendium för designutveckling med motiveringen: ”Om vi vill att kunskap om olika hantverk ska finnas kvar i Sverige, måste vi också värna om den. Studio Supersju gör en uråldrig vävtradition samtida och bidrar därmed även till att ge den en framtid.”