Ny ledningsstruktur för Grohe och Lixil Emena

Jonas Brennwald Foto: GROHE

GROHE inrättar nya ledningsgrupper för både kommersiell och teknisk verksamhet. I samband med att Stefan Gesing, CFO lämnar GROHE AG kommer Thomas Furh och Jonas Brennwald att leda GROHE-varumärket med fokus på att stärka LIXILs roll internationellt.

GROHE, världens ledande varumärke inom kompletta badrums- och kökslösningar presenterar en ny organisationsstruktur för att driva utvecklingen och skapa ett djupare fokus på kommersiell och teknisk verksamhet.

Den nya ledningsgruppen för Grohe AG inom LIXIL EMENA kommer att bestå av Thomas Fuhr och Jonas Brennwald, som båda kommer att sitta i styrelsen för Grohe AG. Brennwald blir VD för LIXIL Water Technology EMENA och kommer att leda alla kommersiella aspekter för varumärket och EMENA-regionen för LIXIL. Fuhr kommer att ansvara för all teknisk verksamhet för GROHE. Samtidigt kommer han att ha rollen som COO, Fittings, LIXIL International. Var och en kommer att stödjas av ett verkställande team med fokus på respektive affärsområde. De nya ledarskapsrollerna träder i kraft omgående.

– LIXIL består av många enskilda märken. Var och en är på sitt eget sätt, men med samma syfte, att skapa ett bättre hem för alla. Vårt globala GROHE-varumärke är en viktig drivkraft för en exceptionell tillväxt. Jag är glad att Thomas Fuhr och Jonas Brennwald ska hjälpa oss att driva integreringen av GROHEs produktion, teknik och kommersiella tillgångar i LIXIL för att säkerställa en fortsatt tillväxt i EMENA-regionen, säger Bijoy Mohan, CEO LIXIL International.

Executive Team ”Technology” som stöder Thomas Fuhr kommer att fokusera på den internationella teknikorganisationen inom LIXIL International och består av:

  • Christian Götter, Finance
  • Torsten Meier, Research and Development
  • Jens Harder, Operations
  • Jens Hildebrand, Human Resources

Jonas Brennwald Executive Team "Commercial" kommer att ansvara för alla kund- och konsumentrelaterade aktiviteter genom hela EMENA-regionen för LIXIL och består av:

  • Karsten Nieters, Finance
  • Gerhard Sturm, Marketing
  • Olivier Steenaert, Human Resources

– Vi är glada över att ha ett fantastiskt team av experter som stödjer vår tekniska och kommersiella strategi för att vidareutveckla samverkan globalt och samla alla våra styrkor och förbättra vår verksamhets konkurrenskraft, säger Jonas Brennwald och Thomas Fuhr.

I samband med nämnda förändringar har Stefan Gesing, CFO beslutat att lämna GROHE och kommer att undersöka nya möjligheter utanför företaget.

– Vi vill rikta ett stort tack till Stefan Gesing. Under sitt ledarskap satte han nya standarder inom ekonomihantering och controlling för GROHE. Vi önskar honom all lycka till i framtiden, säger Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International and Management Board Member of Grohe AG.

Om Thomas Fuhr:
Thomas Fuhr tog över som CEO på Grohe AG i juli 2019. Han har även rollen som COO Fittings LIXIL International. Där är han ansvarig för produktion, upphandling, logistik, kvalitet, teknik samt forskning och utveckling. Han anslöt till GROHE 2013 som Executive Director Operations. Innan GROHE arbetade Thomas Fuhr 22 år på Mercedes-Benz, i ett brett spektrum av roller inom utveckling, tillverkning, kvalitet, logistik och inköp i Tyskland, Indien, USA och Storbritannien.

Om Jonas Brennwald:
Jonas Brennwald tog över tjänsten som Deputy CEO hos Grohe AG i juli 2019 och fungerar även som CEO LWT EMENA. Sedan starten på GROHE 2012 har Jonas Brennwald skött olika försäljningsregioner, senast som Chief Sales Officer. Innan han anslöt till GROHE har han haft flera ledande befattningar på stora varumärken, inklusive Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop och billeverantören Dorman.