Trendspaning: ljudabsorbenter, naturfärger och cirkulär ekonomi

Foto: Bruynzeel Storage Systems

I början av februari besökte Bruynzeel Storage Systems Stockholm Furniture & Light Fair på Älvsjömässan. Vi fokuserade enbart på offentlig miljö i A hallen. Efter att ha gått runt ett varv kändes det som alla var eniga. För att summera A-hallen: Naturfärger, ljudabsorbenter och fokus på cirkulär ekonomi. 

Jämförts med förra året så känns det som att utställare för ljudabsorbenter och tysta rum ökat markant. Det är ljudabsorbenter för väggar, tak med trevliga designinslag. Det erbjuds kundanpassade lösningar i alla möjliga valbara färger. Vi ser även fler och fler innovativa lösningar på tysta rum eller mötesrum. Vi slås även av alla naturnära färger som pryder monter efter monter. blått, grönt, brunt och gult. Arbetsplatser som visas upp har inslag av växter, eller former och färger av växter / trädstammar.

Flera utställare visar även upp hur de jobbar med cirkulär ekonomi. Att Greta Thunberg nämns av flertalet utställare vi talar med känns inte helt otippat. Att företag ska jobba med cirkulär ekonomi känns som en självklarhet, men hur de jobbar med det är väldigt inspirerande. Allt från återvinning av material, till att använda befintliga stommar och byta ut tyger för att förnya. Det känns som fler och fler tar klimatpåverkan på allvar och att fokus kommer att ligga på att hitta lösningar för att vara ett så hållbart företag som möjligt.