Inredningstrender 2020 –två stora trender för året

Foto: Anna María Larsson

Nytt decennium och nya trender! Hur ser inredningstrenderna för 2020 egentligen ut? Vad sticker ut på de stora inredningsmässorna? Anna María Larsson hjälper dig att navigera rätt i trenddjungeln.

 

Tid till umgänge 

2020 vill vi ska vara ett roligt år. Det blir det glada 20-talet igen, men med en medvetenhet. Vi vill ha tid att umgås och göra roliga saker tillsammans med de vi gillar. Vi inreder våra hem mer personligt, och möbler med en berättelse och historia är något vi hellre vill ha än något massproducerat som alla har. Tid har blivit en statussymbol och att ha tid för middagar, umgänge och personliga möten värdesätts högt. Och eftersom alla vill ha ett personligt hem och ha sin egen stil blir också allt tillåtet. Därav de många olika färgerna som spås bli årets trendfärger.

Färger

I år är det inte helt tydligt EN färg som är årets färg. Istället ser vi flera olika kulörer som utnämns till just årets färg. Det är allt från olika gula nyanser till en klassisk blå, mer jordiga bruna brända toner och rosa. Och det är nog just det. Färg är själva grejen, allt är tillåtet! Vi vill skapa en ombonad känsla och skapa hem att trivas i. Vitt har gått från att vara den neutrala standarden till att det neutrala och ”ofärgade” istället är i beige och gråa toner. På de få ställen vi har vitt är det just ett val snarare än att det är en standard.