Boråstapeter inleder samarbete med Sveriges Arkitekter

Foto: Boråstapeter

​Boråstapeters svensktillverkade tapeter är redo att bli förstahandsval vid nyproduktion. Nu inleds därför satsningar på att möta arkitekternas behov. Först ut är ett samarbete med Sveriges Arkitekter och en ”galatapet” signerad 41 arkitekter.

Boråstapeter är Sveriges mest kända och sålda tapetvarumärke - till privatpersoner. Så har det varit av tradition, men nu breddar
Boråstapeter sina satsningar mot arkitekter och fastighetsägare.

– Våra svensktillverkade tapeter har minimal miljöpåverkan och kan vara en del i lösningen för hållbart byggande. De passar lika bra för nyproduktion som målarfärg, men tillför dessutom mer varierade uttryck, i såväl privata som offentliga rum, säger Åse Peterson, Head of Marketing, Boråstapeter.

För att kickstarta kontakten med arkitekter har Boråstapeter klivit in som ny partner till Nordens största mötesplats för arkitektur, Arkitekturgalan, som hålls i Stockholm den 10 mars. Årets tema är Co-create – att samskapa och tillsammans göra skillnad.

I enlighet med temat samarbetar Sveriges Arkitekter och Boråstapeter kring nytt tapetmönster och galascenografi. Tillsammans har man uppmanat landets arkitekter att rita och skicka in en blomma eller insekt inför Arkitekturgalan. Av 156 inkomna illustrationer valdes 41 bidrag ut för att under ledning av Marcia Harvey Isaksson, sqCircle, utformas till tapetmönster. Den unika galatapeten kan upplevas på plats under arkitekturgalan den 10 mars och därefter beställas via Boråstapeter.