Oaki Lounge Chair-konstens enkelhet

Foto: Northern

I vår släpps Oaki Lounge Chair – en uppdaterad version av Northerns uttrycksfulla stol Oaki, designad av Stine Aas. Designen kombinerar en skandinavisk karaktär med det japanska hantverkets enkelhet och konst. Den nya loungeversionen har samma karaktäristiska drag som originalet, men adderar ytterligare en dimension av lyx och komfort.

Oaki Lounge Chair är utvecklad med ett stort fokus på komfort. Stolens form och vinklar uppmuntrar till en naturligt vilsam position mot den vadderade lädersitsen och ryggstödet. Precis som sin föregångare är Oaki Lounge Chair tillverkad i massiv ek med säten och ryggstöd i ekfanér. Mötet mellan det japanska trähantverket och den nordiska prägeln skapar en unik design, där stolens generösa proportioner, mjuka form och släta ekfinish ger ett exklusivt men samtidigt avslappnat intryck. 

Oaki Lounge Chair kommer i tre olika versioner; naturlig oljad ek, rökt ek eller ek med en mörkare svart och glansig finish. Alla modeller går att få med en valbar läderklädsel för både ryggstöd och säte. Klädseln i exklusivt argentinskt skinn är tillverkad av danska Sørensen Leather.