Färgstark nykomling i Stringfamiljen

Foto: String Furniture

Den iögonfallande String Pocket metall Neon är en av årets nyheter från String Furniture och en stark vidareutveckling av Nisse Strinnings välkända design. Den starka färgsättningen skiljer sig från varumärkets tidigare mer subtila toner, och den nya konstruktionen med hyllplan i metall - i design av Anna von Schewen och Björn Dahlström - gör det möjligt att ta String Pocket till helt nya rum. 

Under designmässan IMM i Köln presenterade String Furniture sin första pockethylla med hyllplan i metall – String Pocket metall, en tolkning av Nisse Strinnings sista design av Anna von Schewen och Björn Dahlström. Nu breddas kollektionen ytterligare med den eklektiska färgen Neon. Den fluorescerande neonfärgen skiljer sig från String Pockets tidigare färger, men tack vare ett konsekvent användande av en välbalanserad underton, samspelar hyllan väl med övriga produkter och färgskalor. 

Det nya utförandet i metall gör också att den redan mångsidiga och anpassningsbara hyllan får ännu fler användningsområden.

– Eftersom att metall kan ytbehandlas på flera sätt kan String Pocket nu bli ännu tåligare och användas i både kök och badrum. Vi ville ta hyllans enkelhet och
rationalitet vidare, med ett starkare hyllplan i metall, tillverkat av en enda plåt och bockad i ett och samma moment, säger Anna von Schewen, arkitekt och formgivare.