Hems universum växer: nya studios i Stockholm & New York

Foto: Hem

Det digitala designbolaget Hem fortsätter sin framgångssaga. Efter stark tillväxt och dubblad omsättning två år i rad flyttar företaget sitt huvudkontor till nya och större lokaler i centrala Stockholm. Samtidigt ökar intresset i USA och för att närma sig den kreativa designscenen ytterligare öppnas även ett showroom i SoHo, New York den 12 mars 2020. 

Hems motto att tillverka designklassiker ”för morgondagens auktionshus” står fast och inför 2020 fokuserar man allt hårdare på att förse nyckelmarknader som USA, Skandinavien och Storbritannien med banbrytande design. Öppningen av ett nytt showroom på Broome Street 149 i SoHo, sker den 12 mars 2020 och är en manifestation av en sedan länge påbörjad resa. Petrus Palmér, Hems VD och grundare, berättar att jakten på den perfekta lokalen tog tid. 

– New York är vår enskilt starkaste marknad och att äntligen kunna möta våra kreativa kunder och vänner på plats känns fantastiskt. Inredningskonceptet bygger på välkända och stora produkter som exempelvis vårt nya Max Table-bord, men även den uppskattade Kumo-familjen och Hem-klassiker som Hai-fåtöljen. Som kronan på verket har den lokala designduon Chen Chen & Kai Williams skapat en installation av spegelpolerad aluminium i entrén. Vi är självklart mycket stolta över att nå en sådan här milstolpe, säger Petrus Palmér.

Bara några veckor innan SoHo-lokalen står redo flyttar Hem även sitt huvudkontor i Stockholm till en nyrenoverad lokal på Torsgatan, inredd av Paul Vaugoyeau i samarbete med Hem Design Studio. Det nya kontoret leker med sinnebilden av ett typiskt kontor, med detaljer som ett öppet 60x60-tak, där installationer synliggjorts och lyfts fram som dekorativa element. All fast inredning har skalats av till exponerad, rå och lackad MDF. Samtidigt pryds entrén av en tre meter lång och svavelgul bar, handjuten i jesmonite av brittiska designduon Soft Baroque. 

– Vårt nya kontor huserar alla Hems huvudfunktioner, så som designstudio, mjukvaruutveckling, logistik, kundtjänst och administration. För att vara ett framtidens företag behöver vi bygga en stabil grund att stå på länge. Det är det vi gör vi nu, säger Petrus Palmér.