Heymat presenterar sin nya matta Foliage

Foto: Heymat

Under våren lanserar Heymat den nya mattan Foliage, som tagits fram i samarbete med den prisbelönta norska formgivaren Kristine Five Melvær. Foliage är inspirerad av naturen och är berikat med ett rogivande smaragdgrönt mönster i form av lövverk.

Foliage togs ursprungligen fram till en utställning med syftet att lyfta fram norsk design, och mattan avtäcktes i inredningsbutiken Norway Designs i Oslo.

Foliage finns i två olika storlekar och är tillverkad i återvunnen plast och nitrilgummi – ett mycket slittåligt och hållbart material, vars tillverkningsprocess dessutom är skonsam mot miljön. I likhet med övriga mattor från Heymat är Foliage i första hand en matta för hallen. Mattans tålighet gör dock att den även kan placeras i badrum eller andra rum där en slittålig matta behövs. Mattan går dessutom att tvätta i maskin.

Sedan Heymat startade 2015 har man samarbetat med Kristine Five Melvær vid flera tillfällen. Likt Heymat tror Kristine Five Melvær på vikten av hållbara samarbeten för att skapa produkter med en lång livslängd.

– Det är en ynnest att få möjlighet att arbeta tillsammans med ett varumärke som kämpar för ett allt mer hållbart samhälle. Heymats värderingar går fint ihop med mitt formspråk och mina egna värderingar, säger Kristine Five Melvær.