HTH lanserar Modern Retreat

Foto : HTH

Med inspiration hämtad från de klassiska danska badhotellen introducerar HTH köket Modern Retreat. Med ett elegant formspråk och exklusiva detaljer får snickeriet stå i fokus och skapa en harmonisk och sober miljö, där även färgskalan knyter an till naturens lugn och havets vackra toner.

Modern Retreat är HTH:s svar på kundernas efterfrågan om ett klassiskt och förfinat kök där hantverk, detaljrikedom och tradition står i fokus. Det exklusiva köket kommer i tio sobra toner som alla är inspirerade av den skandinaviska naturen och de jordnära färger som HTH är känt för: Zero, Vit, Vit högglans, Dammgrå, Grå, Koksgrå, Lera, Nordisk grön, Midnattsblå och Plommon. 

Variationsrikt med Shape och Art 

Modern Retreat kombinerar HTH två nya designkoncept där form och funktion förenas på ett elegant sätt. Nya designkonceptet Shape är en av årets stora nyheter med tydliga referenser till danskt möbelsnickeri. Shape består av tunna ramar som omsluter själva köksluckan vilket skapar en känsla av att köket är platsbyggt. Shape i kombination med nyheten Art, en nytolkning av den klassiska köksluckan, gör att Modern Retreat får ett modernt, elegant och minimalistisk uttryck med stora variationsmöjligheter. 

– Vi ser ett markant ökat intresse för köksdesign som har en historia och själ i sig. Dagens kunder söker ett kök med personlighet och karaktär. Ett kök som håller över tid, säger Helle Toftgaard Pedersen, produktchef på HTH. 

Kökets färg och dekor spelar en central roll i hemmets stämningsskapande, och HTH – som alltid lyfter konceptet ”Kökskärlek” – ser i årets första stora lansering som en ny klassiker.

 – Med Modern Retreat kan våra kunder bygga sitt eget drömkök och skapa flera olika utseenden genom att kombinera olika frontkonstruktioner, lister, barer och bänkskivor. Den danska kärleken för möbelsnickeri och kvalitet syns i varje del och den utvalda färgpaletten går i fem harmonierande toner, säger Helle Toftgaard Pedersen.