Colour by nature flyttar ut

Foto: Farrow & Ball

Farrow & Balls kollektion Colour by Nature omfattar 16 olika kulörer inspirerade av Werner Nomenclatures färgpalett från 1814, som återspeglar naturens mycket varierande färger. I vår lanseras kollektionen i Exterior Eggshell finish för utomhusbruk.

Exterior Eggshell finish kan användas på många olika typer av ytor, som till exempel fasader, trädgårdsmöbler, fönsterkarmar, stuprännor och metallräcken. Patrick O’Donnell, varumärkesambassadör och färgexpert på Farrow & Ball menar också att ett begränsat utrymme inte behöver stå i vägen för kreativitet och att hitta användningsområden för utomhusfärg.

– Har du ett begränsat utrymme men önskar liva upp till exempel en mindre trädgård eller terrass, så kan du använda våra utomhusfärger med lite mer kreativitet. En målad träkruka eller blomlåda fylld med örter till balkongen ger nytt liv åt små utrymmen. Detsamma gäller ommålning av åldrande trädgårds- eller balkongmöbler, säger Patrick O´Donnell.

I takt med att årstiderna skiftar bör man även ha i åtanke hur utomhusfärger upplevs och förändras. För det nordiska klimatet tipsar Patrick O’Donnell om varma toner med rika pigment som India Yellow och Red Earth i kombination med nykomlingen Orange Coloured White från den nya kollektionen Colour by Nature. Städer nära vatten inger ett klarare ljus, där toner av blått och grönt gör sig bäst. 

– Färger som används utomhus upplevs mycket ljusare, så välj färg därefter. Ett användbart tips är att måla en kruka och sedan placera den utomhus för att se hur färgen skiftar mellan inom- och utomhusbruk, säger Patrick O’Donnell.