Låt köket fylla en nyckelfunktion i vårens hem

Foto: Kvänum

I en tid när vi spenderar mer tid i hemma och kanske framförallt i köket är det möjligt att vi också ser över rummets utformning, funktioner och utseende. Hur kan vi förenkla, förändra och utmana våra färdigheter i köket?

En mängd innovationer har gjort den nya kombiångugnen från Gaggenau ännu mer åtråvärd. Alla modeller är aktiverade för Home connect som gör det möjligt att kontrollera och styra matlagningen online för en ökad frihet. För hemmakocken som har ett extra stort matlagningsintresse har sous vide-matlagning en anpassad tillagningsfunktion och en kompletterande vakuumlåda för att förenkla vakuumeringen.

 Det svenska finsnickeriet från Kvänum  startade på Västgötaslätten år 1923 och har än idag sin produktion på samma plats. Hantverk och detaljer står i fokus för varje kök. Kvänum har fem olika köksserier, Retro, Cool Classic, Real Classic, Modern Classic och Contemporary. 

En handmålad lucka i ask, vinklade kanter i marmor, en knopp i mässing framtagen för att passa kulörerna Ax och Åska i nyaste köket Atelier. Vitrin i svartbetsad ask, i serien Nature. Karleby, ett ljust 1700-tals kök med bänkskiva i kalksten från Kinnekulle med trunkerade hörn och droppspår i serien Real Classic. Liljencrantz for Kvänum i serien contemporary för tankarna till Asien med mörk, slank betsad ek. Lådorna i alla Kvänums kök är gjorda av ek från Visingsö, ett unikt biotopiskt arv som få svenska företag får äran att ta del av.