Induktionshäll med inbyggd ventilation-nyhet från Gaggenau

Foto: Gaggenau

Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, presenterar den nya flex-induktionshällen med inbyggd ventilation i serie 200. Hällen kommer i två utföranden, massiv ram i ädelstål eller ramlös för planmontering. För sin stilrena design har induktionshällen tilldelats iF design award 2020. 
 
Induktionshällen med inbyggd ventilation kombinerar flexibilitet med automatik. Med en bredd på 80 cm erbjuder hällen fyra matlagningszoner som kan kombineras till två större. Inom de kombinerade zonerna placeras kokkärlen fritt, oavsett form eller storlek. Med det avtagbara, magnetiska vredet, i rostfritt stål för flex-induktionshällen med ädelstålram, och i svart för den ramlösa hällen, styrs både hällen och den inbyggda ventilationen. 
 
Integrerat i hällen är ett högeffektivt ventilationssystem med automatisk aktivering och sensorstyrd effektjustering som extraherar ångor och lukt innan de påverkar kocken och miljön. Alternativt kan ventilationssystemet med sina tre effektnivåer och intensivläget styras manuellt. Det lätt avtagbara metallfiltret rengörs enkelt i diskmaskinen.
 
Den nya flex-induktionshällen är utrustad med en kok- och steksensorfunktion som möjliggör exakt temperaturreglering i kokkärlen och skonsam uppvärmning under stekningen. Båda sensorerna styrs via det magnetiska vredet som tas bort för rengöring eller för att framhäva induktionshällens rena linjer när den inte används.
 
"Med sina flexibla matlagningsytor och den inbyggda helautomatiska fläktfunktionen kombinerar vår nya flex-induktionshäll i serie 200 två produkter i en. Den erbjuder den ambitiösa kocken en helhetslösning på begränsat utrymme, detta i stilren design”, säger Magnus Falk, marknadschef Gaggenau Nordeuropa.