Rosenthal använder matsalen som catwalk

Foto: Rosenthal

Versace är ett av världens mest kända modehus, vars kollektioner alltid hyllats för sitt extravaganta och excentriska uttryck. Under våren 2020 återlanseras Jungle  ett av Versaces mest ikoniska mönster – i en exklusiv porslinskollektion tillsammans med den ledande tyska porslinsproducenten Rosenthal.

Versace har designat många skapelser som gått till modehistorien – en av dem är tveklöst klänningen som Jennifer Lopez bar på Grammisgalan år 2000. Klänningen var dekorerad med mönstret Jungle och fick så många sökningar på nätet att det inspirerade skapandet av Google Images.

Under våren 2020 återlanseras mönstret, men den här gången i en kollektion av finaste porslin. Jungle från Rosenthal består av sex exklusiva porslinsprodukter; en serveringstallrik, en assiett, ett askfat, en serveringsskål, en vas och ett doftljus, som alla pryds av det färggranna mönstret. De är dessutom dekorerade med en guldkant och en Medusa, som är en välkänd symbol för Versace.

Samarbetet mellan Versace och Rosenthal etablerades redan 1992 efter en förfrågan från Gianni Versace. Gianni ville skapa ett livsstilskoncept för modehuset och menade att “Versace är en attityd till livet, och för de som har gjort det valet, så borde det inkludera allt”. I Rosenthal fann Versace en perfekt partner och sedan dess har de två tillsammans erbjudit porslin till de mest exklusiva hemmen.