Stolarna i Touchwood-familjen utökas till 72 möjliga färgkombinationer

Foto: Hem

Touchwood Chair, designad av Lars Beller Fjetland, var en del av Hems första kollektion. Sedan dess har stolen fått kultstatus och återfinns i dag i otaliga hem och kontor. Våren 2020 utökas Touchwood-familjen ytterligare och går nu att få i 72 olika kombinationer av klädslar, finishar, stilar och färger. 

– Utökningen av Touchwood-familjen är ett direkt svar på den växande efterfrågan vi har sett på kollektioner bestående av extra hållbara möbler för både offentliga och privata miljöer, säger Hems grundare och vd Petrus Palmér.

Touchwood finns nu tillgänglig i sex varianter med eller utan armstöd, vilket skapar en mångfasetterad familj av stolar, fåtöljer, barstolar och pallar. Stolens ben och armstöd går att få i svart pulverlackerat stål eller i krom, medan sitsen finns i Natural eller Black Beech, med möjlighet att lägga till ett skumskikt klätt i exklusivt Rohi Sera-tyg för extra komfort. Rohi Sera-tyget, som även återfinns i Hems Kumo Sofa och Kendo Chair, finns nu tillgängligt för Touchwood-kollektionen i den sandiga benvita kulören Calla, den djupa och eldigt orangea Canyon samt Graphite och Cobolt, en lysande blå kulör framtagen specifikt för Touchwood.

Med sin smala profil, robusta design, bekväma sits och böljande ryggstöd, smälter varje medlem av Touchwood-familjen lätt in i såväl hem som klassrum, kontor, restauranger och alla typer av offentliga utrymmen. Stolarna och pallarna är dessutom designade för att enkelt kunna staplas på varandra, oavsett om de har armstöd eller inte. De har också en nästintill osynlig stötfångare för att skydda träskalet och klädseln vid stapling.

– Touchwoods designspråk har samma DNA som femtio- och sextiotalets skolmöbler, så det kändes naturligt att återbesöka denna typologi när kollektionen utökades, säger designern Lars Beller Fjetland, och fortsätter:

– Genom att strategiskt skala bort alla onödiga komponenter, har de återstående delarna givits exakt så mycket kärlek och uppmärksamhet som de förtjänar. Kollektionen är subtil men ändå distinkt, och tillför värde, skönhet och komfort i alla miljöer.

Grundtanken med Touchwood var att erbjuda mångsidiga, hållbara och vackert rationella sittplatser för både privata och offentliga utrymmen. Hela Touchwood-familjen är därför utformad för att uppfylla kontraktbranschens alla standardkrav – samtidigt som den tillhandahåller en hög grad av komfort och värme för hemmet. 

Metallversionerna av Touchwood är BIFMA-certifierade, vilket är en kvalitetsstämpel för användning inom bland anat utbildnings-, myndighets- och hälsovårdssektorn. Träversionerna är i sin tur certifierade enligt L2 – den högsta europeiska hållbarhetsstandarden.