Forntida tempel blir bord hos Duffy London

Foto: Duffy

Internationellt välkända designstudion Duffy London skapade det spektakulära bordet Abyss och det otroliga UP Ballon Table, där grupper av ballonger ser ut att hålla upp den stora glasskivan. Nu visar de Civilization, en serie om tre fantastiska bord baserar på antika tempel och monument som en gång karvats ut ur landskapet med de mest intrikata kunnande, och som nu karvas ut ur marmormonoliter för hand av skickliga hantverkare.

På bilden ses bordet Petra baserade på det välkända, magnifika monumentet Al-Khazneh i den vackra staden Petra i Jordanien. De andra borden är repliker på forntida Hegra i Saudiarabien och Kailasa i Indien. Borden skräddarsys efter kundens önskemål och val av marmorblock och färg – svart, vit eller kanske grönskimrande marmor. En kraftig, transparent glasskiva utgör bordskiva.

Att utföra det intrikata arbetet att mejsla fram det reliefartade motivet i marmorn är en tidskrävande process som kräver många mantimmar. Leveranstiden beräknas till tre månader och upplagan är begränsad. Borden är en hyllning till det konstnärliga hantverket att skapa objekt som kommer att bevaras i kommande civilisationer långt efter oss.