Hip Rose- ett älskat tapetmönster i helt nya färgställningar

Foto: Boråstapeter

Boråstapeter lanserade hösten 2019 tapetkollektionen Everyday Moments där mönstret Hip Rose finns i originalfärgerna ockragult och mörkblått. Mönstret blev mycket omtyckt och stor efterfrågan på nya färgställningar ledde till att Boråstapeter arbetade fram tre nya färger under våren som vi nu är stolta över att kunna presentera i tapetserien Hip Rose Special Edition.

Hip Rose är en tapet som skapades redan runt 1920-talet. Det småblommiga mönstret finns i två originalfärgställningar, ockragul och mörkblå. En trivsam, lite gammaldags tapet som passar i ett ombonat hem.

- I en tid där tempot är högt och det sker stora förändringar i världen stannar vi upp och drömmer oss bort och inspireras av tidigare generationer. Vi skapar en oas därhemma där vi kan känna oss lugna och trygga, där vi inreder med vackra ting som vi tycker om och som får oss att må bra. Vi har givit den trivsamt blommiga tapeten Hip Rose, ur vårt arkiv, förnyat liv genom tre nya färgställningar. Tre vintagetapeter till dig som vill skapa ett hem med välkomnande och energigivande grönska, ljus neutral poesi eller varmrosa, glad och sinnlig romantik, säger Ulrica Hurtig, Senior Designer, Boråstapeter.

Hip Rose finns i tre nya färgställningar. En grön, en rosa och en varmgrå. Du hittar Hip Rose i butik från slutet på maj. Tapeterna är tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus. Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan. Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.