Norrlands trä inspirerar genom att visa nya sätt att inreda med träpaneler och trägolv

Foto: Norrlands Trä

Norrlands trä har i över fem decennier satsat på att hitta nya och bättre sätt att förädla de norrländska skogarna till riktigt högkvalitativa träpaneler och trägolv. I samband med Trendgruppen PRs pressdagar har inredningsstylisten Linnéa Salmén inrett en del av Trendgruppen PRs showroom och gjort en utställning med träpanel och trägolv från Norrlands trä.

– Många upplever att trä känns rogivande och tryggt och det finns forskningsstudier som visar på att synligt trä i hemmet kan ge positiva effekter för hälsan, berättar Maria Nivfors, marknadsansvarig på Norrlands trä.

Norrlands träs paneler och golv har en låg fuktkvot på 8 procent. Något man annars mest hittar i högkvalitativa möbler.– För oss är det viktigt att både funktion och formgivning harmoniserar så att våra paneler och golv inte bara blir vackra, utan också skapar funktionella utrymmen som håller i generationer, säger Maria Nivfors.

– I vår/sommar lanserar vi två nya produkter, en täckmålad grå slätspont och ett stengrått laserat furugolv. Vi har fått fin respons och det känns som ett bra tillskott till vår produktkatalog, fortsätter Maria.

Till utställningen har Linnéa Salmén valt att bygga en vikvägg klädd i träpanel som ger en harmonisk och naturnära känsla till rummet.

– Trä ligger mig väldigt varmt om hjärtat då jag vuxit upp med en möbelsnickare till far. Det är ett material med oändliga möjligheter och jag har alltid fått höra att allt alltid går att bygga, berättar Linnéa Salmén.