Rosenthal återskapar ikoniskt samarbete med modehuset Emilio Pucci

Foto: Rosenthal

Redan 1961 introducerade Rosenthal iden om designsamarbeten med etablerade modedesigners och arkitekter för att skapa gränsöverskridande produkter och limiterade kollektioner. Startskottet var ett samarbete med Emilio Pucci och i samband med att modehuset Pucci lanserar boken Unexpected Pucci presenterar Rosenthal också produkter från det ikoniska samarbetet i nya limiterade upplagor.

Rosenthal har genom åren samarbetat med flera tongivande modehus, där samarbetet med Emilio Pucci var det första i sitt slag, och även markerade starten av Puccis expansion till interiördesign. Modehuset Pucci grundades av Marchese Emilio Pucci och har utmärkt sig genom sin banbrytande användning av färger och mönster. Internationellt är Emilio Pucci känd som "Prinsen av mönster" och han har skapat mönster som fortfarande används i Puccis kollektioner och produkter. 

Inför lanseringen av boken Unexpected Pucci har modehuset valt ut olika mönster som varit viktiga för det florentinska varumärkets stora framgångar. I två limiterade serier fångar tyska Rosenthal upp Emilio Puccis arv med produkter som kombinerar Rosenthals hantverkstradition och Puccis konstnärliga mönster och resultatet blir högt eftertraktade, numrerade utgåvor.