Marika Maijala och Cecilia Heikkilä lanserar varsin tapetkollektion hos Photowall

Foto: Photowall

Marika Maijala och Cecilia Heikkilä har gemensamt att de båda är erkända, uppskattade och prisbelönade nordiska illustratörer/formgivare. Dessutom släpper de varsin tapetkollektion hos Photowall.

Cecilia Heikkilä är verksam i Sverige och började nio år gammal att illustrera sitt eget exemplar av Alice i Underlandet. Med en röd vaxkrita ackompanjerades historien med spretiga illustrationer som klämdes in i marginaler och textluckor genom hela boken.

Cecilia har sedan dess haft en mängd uppdrag som illustratör och formgivare åt de flesta svenska bokförlag. Bland uppdragsgivarna finns även företag som IKEA och Fjällräven, för vilka hon har designat en begränsad upplaga av kult-ryggsäcken Kånken. Cecilia Heikkilä är en av två illustratörer bakom de nya bildböckerna om Mumin.

 

Marika Maijala är en prisbelönt finländsk illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare som bor och arbetar i Helsingfors. Marika har illustrerat till de flesta finska bokförlag och har fått sina böcker publicerade över hela världen, från USA till Abu Dhabi och Indien. 

Marika Maijala har fått otaliga priser och utmärkelser, bland annat Astrid Lindgren Memorial Award 2017 och 2018. Marikas illustrationer förmedlar en sällsynt kreativ frihet och glädje, hon kan växla mellan olika tekniker och fortfarande behålla sin distinkta, lekfulla men ändå sofistikerade touch.