Massproductions Icha-serie är tillbaka

Foto: Massproductions

Massproductions Icha-serie har hyllats för sitt japanska formspråk sedan den lanserades med bord och barstolar våren 2014. Nu återlanseras den populära Icha Chair, i ny förstärkt konstruktion och med hållbarhets- och miljömärkningen Möbelfakta.  
 
Asiatisk och skandinavisk design möts i Massproductions serie Icha, en parant möbelfamilj som kännetecknas av en lätt men samtidigt stabil konstruktion. Icha Chair känns igen på dess rundade ångböjda armstöd som ger den hög komfort samtidigt som den smala ryggbrickan hjälper till att skapa en transparent stol från alla vinklar. Lägg till en stoppad sits och du har en stol för långa middagar.  

- Vi är glada över att ha Icha Chair tillbaka i vår kollektion igen. Icha är en avancerad produkt som utmanat ingenjörskonsten inom träproduktion, och belöningen syns i stolens strömmande kurvor och harmoniska form. Många har lagt ner hundratals timmar i utvecklingen av Icha Chair, idag är vi stolta över att ha lyckats med denna verkligt fina produkt, säger Chris Martin, chefsdesigner Massproductions.

Stolen introducerades för första gången under Stockholm Design Week 2017 och blev väl mottagen och utsedd till Årets Stol av ELLE Deco Design Award 2018. Men Massproductions högt ställda kvalitetskrav tog stolen tillbaks till ritbordet, där målet var att stärka konstruktionen att klara de påfrestningar som ställs på offentlig miljö och av hållbarbetsmärkningen Möbelfakta.

Massproductions Icha Chair är en komplex trästol i massivt, skiktlimmat och basat trä, en kombination som gör den beroende av tre olika produktionstekniker. Därefter återstår ett annat kritiskt moment, där delarna ska monteras till en hållbar stol. Massproductions ingenjörer och möbeltekniska specialister har spenderat två år i produktutvecklingen, där man analyserat varje beståndsdel av stolen och studerat olika produktionstekniker. Den största utmaningen var att hitta ett sätt att tillverka det böjda armstödet. Jakten på bästa produktsmetod och leverantör tog företaget till en liten fabrik i norra Italien. Men arbetet var mödan värd, när Icha Chair nu återlanseras.