MELIMELI inviger sin första internationella butik

Foto: MELIMELI

Den första juli öppnar möbelföretaget MELIMELI sin första filial i London. MELIMELI har förgyllt hem sedan 2015 med sammetssoffor, prickar och skandinavisk design. Efter fem år på den skandinaviska marknaden och en smygstart under 2019 på den internationella marknaden öppnas nu den första filialen i London.

Det känns väldigt spännande att äntligen öppna upp vårt första kontor och showroom utanför vår hemmaplan Sverige. Stilmässigt finns det skillnader mellan britter och svenskar och många Londonbor bor på mindre ytor än vi gör i Sverige, men det vi märkt är att det finns en stor efterfrågan på den funktionella och stilfulla skandinaviska designen som är synonymt med MELIMELI,” säger Amelia Widell, kreativ chef och grundare för MELIMELI.

Ansvariga för MELIMELI UK blir Amanda Nelson Bulleyn och Kai Price, båda med lång erfarenhet inom inredning och som designskribenter för bland annat the Standard UK. Tidigare har duon drivit butiken ”Att Pynta”, som sedan 2019 varit återförsäljare till MELIMELI i London.

”Vi är så exalterade över att utöka vårt samarbete med MELIMELI då vi alltid varit stora fans av Amelias tidlösa design. Det ska bli så spännande att fortsätta sprida MELIMELI till den brittiska publiken i Storbritannien.” säger Kai och Amanda.

“Det känns så kul att välkomna Kai och Amanda till MELIMELI-familjen. Från starten av vårt samarbete har de känts som den perfekta matchen för MELIMELI. De är experter på sin marknad och deras långa erfarenhet och känsla för inredning ger en trygg känsla från start.”  fortsätter Amelia.