String Furniture och TAF Studio presenterar Museum

Museum Sidetable. Foto: TAF Studio

I september lanserar String Furniture det nya bordet Museum Sidetable i samarbete med designduon TAF Studio. Bordet, som är en vidareutveckling av vägghyllan Museum NM&.045, är ett höj- och sänkbart piedestalbord som elegant framhäver vad som än placeras på det.

Inför nyöppningen av helrenoverade Nationalmuseum i Stockholm 2019 fick TAF Studio uppdraget att skapa en del av inredningen. Som en del i detta arbete designades vägghyllan Museum NM&.045 för String Furniture. På den vackert smäckra och samtidigt urstarka hyllan står nu skulpturer, byster och andra mindre föremål ur museets samlingar – men hyllan passar lika bra i det moderna hemmet.  

 

bild
Museum Sidetable. Foto: TAF Studio

 

När Museum-familjen nu utökas med höj- och sänkbara Museum Sidetable blir möjligheterna ännu fler. Bordet går att använda som piedestal, sidobord till soffgruppen, sängbord, datorbord och mycket mer. Med Museum Sidetable kan du alltid ha dina favoritsaker inom räckhåll.

– Museum Sidetable är en utveckling av vägghyllan Museum NM&.045, som nu får ett fristående syskon. Det nya bordet är höj- och sänkbart vilket gör det flexibelt, multifunktionellt och lättplacerat. I likhet med vägghyllan utgår Museum Sidetable från tanken att bordets uppgift framför allt är att visa upp och framhäva det som ställs eller läggs på det, snarare än att själv kräva huvudrollen, säger Pär Josefsson, grundare och delägare av String Furniture.

 

bild
Foto: TAF Studio

Idén till Museum Sidetable föddes när TAF Studio tidigare under 2020 lanserade soffan Famna i en utställning hos Svenskt Tenn, där man behövde ett lämpligt bord för att bära Josef Franks konstnärliga vaser. Eftersom bordets ben, som är inspirerat av industriella stålbalkar, inte är centrerat kan bordets fot även skjutas in under en säng eller soffa, så att den kvadratiska bordsytan alltid hamnar inom bekvämt räckhåll.

bild
Foto: TAF Studio