I höst står Röhsska museet som värd för Ung Svensk Form

Ung Svensk Form är en jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning som har till syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. Ung Svensk Form fyller en funktion som ett forum där möten mellan formgivare, producenter och publik uppstår. Foto: Röhsska museet

I höst står Röhsska museet som värd för den årliga vandringsutställningen Ung Svensk Form, där 25 utvalda unga formgivare visar upp projekt som spekulerar kring vår samtid och framtid. 

- Unga formgivare har en imponerande förmåga att lyfta viktiga frågeställningar med intelligens, nyfikenhet och humor. Ung Svensk Form 2020 bjuder på hantverksskicklighet och materialkänsla i världsklass, säger Karin Wiberg, projektledare Ung Svensk Form.

Röhsska museet har en lång tradition av att visa upp design och konsthantverk av unga både nationella och internationella formgivare.

- Mer än någonsin behöver museer vara plattformar som lyfter yngre aktörer inom de kreativa näringarna för att en bredare allmänhet ska kunna ta del av den mångfald som finns och inte minst ge formgivarna en chans att visa upp sin kompetens och kreativitet, säger museichef Nina Due.