Rosenthal lanserar lampkollektionen PHI lights

Rosenthal, lampkollektionen PHI lights Bild: Rosenthal

I oktober lanserar porslinsproducenten Rosenthal den innovativa lampkollektionen PHI lights. Tillsammans med den brittiska formgivaren Cairn Young har Rosenthal tagit fram fem unika strukturer som förvandlar den klassiska taklampan till skulpturala objekt som lyser upp rummet.

 

bild
Rosenthal, lampkollektionen PHI lights Bild: Rosenthal

Freeze, Spindrift, City, Manhattan och Snow är namnen på de fem strukturer som utgör kollektionen PHI lights. Strukturernas geometriska mönster skapar en tredimensionell effekt som förvandlar trianglar till frostiga blommor och kristaller till snöflingor. När lampornas klara sken bryts mot den porslinsbaserade ytan framträder dessa iögonfallande strukturer.

 

bild
Snow designad av Cairn Young Foto: Rosenthal
 

Cairn Young är en framstående representant för den brittiska designscenen och han utmärker sig med sin speciella känsla för form och volym. I skapandet av PHI lights har hans förkärlek för hur föremål kan inge en levande och konstnärlig känsla utforskats till fullo.

 

bild
City designad av Cairn Young Foto: Rosenthal

 

– Ända sedan min pappa gav mig min första blädderbok som barn, så har jag fascinerats av hur man kan skapa rörelse i statiska objekt, säger den brittiska designern Cairn Young. 

Designföretaget NUD Collection – som är internationellt erkända för sina kreativa belysningskoncept – har också varit involverade i skapandet av PHI lights. Det svenska företaget Bolt ligger bakom den matchande lamphållaren, som med trendiga textilfärger bidrar till en enhetlig känsla mellan lampa och tak. 

 

bild
 Spindrift designad av Cairn Young Foto: Rosenthal