Bernadotte-kollektion från Georg Jensen utökas

Bernadotte-kollektionen. Foto: Georg Jensen

Inför hösten/vintern 2020 kan Georg Jensen stolt presentera en utökning av Bernadotte-kollektionen, en modern serie inspirerad av den svenske designern Sigvard Bernadottes (1907-2002) oförlikneliga stil. Bernadotte var en av Georg Jensens första samarbetspartners.

De nya tillskotten består av en tillbringare i rostfritt stål som speglar kollektionens befintliga termokanna samt en elegant pappershållare i två storlekar. Tre av de nya produkterna består av en fängslande materialkombination av rostfritt stål mot rökt ek, vilket skapar en stark och sofistikerad kontrast. De dynamiska föremålen består av ett lackat serveringsfat med stålhandtag, ett set om tre serveringsskålar med tre små kärl i rostfritt stål på en träbricka och salladsbestick med vackert räfflade trähandtag som stärker Georg Jensens unika passion för kvalitetshantverk.

 

bild
Bild: Georg Jensen

Sigvard Bernadottes samarbete med Georg Jensen inleddes år 1930 på toppen av Art Deco-rörelsen, och under tidig skandinavisk funktionalism. På ett djärvt sätt vågade han bryta med traditionerna, och introducerade ett arkitektoniskt språk som bestod av rena, geometriska former och symmetriska mönster till Georg Jensens kollektion, som tidigare hade bestått av mer romantiska, naturliga motiv. Den djärva enkelheten hos Bernadottes silverdesign blev direkt otroligt populär, och trots att flera decennier har passerat sedan dess är den en storfavorit än idag. År 2002 gav Georg Jensen åter igen ut många av Bernadottes designföremål i rostfritt stål, och gjorde dem därmed tillgängliga för en ny kundgeneration. Idag bygger vi vidare på denna nya tradition, och Bernadottes originaldesign fortsätter att inspirera nya produkter.

"Genom att tillföra trä och andra element till Bernadotte-kollektionen understryker vi styrkan hos och omfattningen av Sigvard Bernadottes originaldesign för Georg Jensen", säger Georg Jensens kreativa chef Nicholas Manville. °Designspråket som skapades för nästan ett århundrade sedan har löpt sömlöst över många decennier och funktioner, och fortsätter att vara en källa till inspiration för klassisk och modern design för hemmet.