AkzoNobel och Artscape gör Borås färggladare

Fotot är från tidigare @Artscape projekt i Göteborg. Bild: AkzoNobel

För fjärde gången arrangeras nu street-art festivalen i Borås av No Limit i år för första gången i samarbete med Artscape, som AkzoNobel genom sitt varumärke Nordsjö har sponsrat med färg till flera olika projekt sedan starten i Malmö 2014.

AkzoNobel gör Borås färggladare genom att bidra med över 400 liter målarfärg till 11 olika muralmålningar som kommer skapas i området Norrby, väster om Borås stadskärna. Att No Limit: Artscape Edition förläggs till ett bostadsområde skapar möjligheter att involvera de boende i området. Festivalen är också en hyllning till den svenska urbankonstscenen då alla medverkande konstnärer har sin bas i Sverige.

”Artscape har samarbetat med Nordsjös butik på Hisingen i flera projekt och deras otroligt duktiga personal har räddat oss många gånger. Nu har vi hämtat all färg till projektet och är redo att börja måla i Borås.”, säger Daniel Wakeham en av de två grundarna till Artscape.

Under festivalen kommer området att smyckas med muralmålningar och installationer. Genom medskapande konstverk har också boråsarnas egna inre kreativitet lockats fram, där alla varit välkomna att tillsammans med erfarna konstnärer sätta sitt avtryck på staden.

"Vårt engagemang i Artscape och att skapa vackrare och mer engagerande stadsmiljöer är en viktig satsning för oss", säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö färg.

AkzoNobel är det väldigt givande att få medverka i detta evenemang tillsammans med Artscape och skapa offentlig konst som alla kan njuta av under lång tid framöver.