Catellani & Smith presenterar CicloItalia Flex

CicloItalia Flex har sex armar som stiger upp från en cylindrisk bas och lindas till en "dans" när den upphängd. Foto: Catellani & Smith

CicloItalia Flex definierar den nya fasen av en evolutionär process som började redan 1989 med den unika berättelsen om lampan. I slutet av åttiotalet tog Enzo Catellani med sig några exklusiva cykellampor från en av sina resor till Orienten och förvandlade dem till en av Catellani & Smiths tidlösa ikoner, Ciclocina-lampan.

 

bild
Golvmodell. Foto Catellani & Smith 

När dessa cykellampor inte längre fanns tillgängliga insåg företaget att de inte var omöjliga att reproducera och beslutade att hedra denna speciella skapelse från CicloItalia, genom en arvinge till den ursprungliga modellens design. Några år senare genomgår företaget ytterligare en makeover för att ge inspiration till en ny kollektion som heter CicloItalia Flex.

bild
Väggmodell. Foto Catellani & Smith 

Filosofin bakom designen förblir densamma, men lampan är nu förbättrad med böjbara mässingsarmar och en ny förgrening. Två element som gör att ljuset kan pekas i många riktningar, vilket skapar en "flexibel" lösning som kan anpassas för att möta alla belysningskrav.

 

bild
Foto Catellani & Smith