Drottninggatan prydd med 1400 färgsprakande paraplyer

pressfoto: Indiska/Mynewsdesk

The Umbrella Project x Indiska är nu invigt och finns att beskåda på Drottninggatan i Stockholm i en månad framöver. Entusiasmen och nyfikenheten från förbipasserande har under helgen varit påtagligt stor och över 200 bilder av installationen finns redan postade på Instagram. Karin Lindahl, vd Indiska, Anna König Jerlmyr Stockholms finansborgarråd och Karin Johansson, vd Svensk Handel invigde projektet. Tillsammans talade de om vikten av att olika samhällsaktörer tar ansvar för att bidra till en levande citymiljö.

Indiska står som ansvarig och finansiär av projektet, men ett flertal aktörer inom Stockholm stad har bidragit stort till att utställningen har kunnat bli verklighet.

-Jag är så glad och stolt att vi har fått ihop den här utställningen tillsammans med alla inblandade. Människorna som går förbi på Drottninggatan bara ler! Jag tror detta kan verkligen kan bidra med inspiration till hela Stockholm, säger Karin Lindahl, vd Indiska.

Anna König Jerlmyr talade om hur initiativ som dessa verkligen går i linje med hur Stockholm stad vill arbeta med citymiljön.

- Grattis Stockholm till det här fantastiska projektet! Det är precis såhär vi vill använda våra gångstråk och offentliga platser. Vi vill att Stockholmare ska stanna upp och reflektera, känna glädje och hoppfullhet och den här konstinstallationen kommer verkligen bidra till detta, säger Anna.

Karin Johansson, vd Svensk Handel avslutade invigningen genom att tala om den otroligt tuffa tid handeln upplevt det senaste halvåret. Kvartal två slutade med ett tapp på totalt 70 miljader för handeln.

-Jag är otroligt glad över den kreativitet, energi och initiativkraft som Indiska visar genom detta projekt. Allt vi kan göra för att öka handelsflödena och på ett säkert sätt öppna upp samhället igen är välbehövligt. Jag hoppas och tror att detta initiativ kan bidra till att öka dragningskraften för handeln i Stockholm city, säger Karin Johansson.