Nya Twine – en serie handtag och ben från Superfront

Foto: Superfront

Nya Twine – en serie handtag och ben från Superfront med en doft av 30-talets funktionalism.

Med sitt enkla, avskalade formspråk känns Superfronts nya serie Twine som hämtad från funkis-eran. Serien består av två handtag och ett möbelben och släpps i flera utföranden: mässing, koppar, stål och svart.

bild
Foto: Superfront

– Jag har alltid suktat efter handtag med denna typ av metall-lindning. Man kan ibland se det på entrédörrar till flotta varuhus, men även i inomhusmiljöer skapade för att stå sig över sekler. Det finns någonting hantverksmässigt och exklusivt över det som tilltalar och gör att det aldrig går ur tiden. På samma sätt vill vi att Twine-serien ska kunna åldras – med grace och med tiden, säger Monica Born, Superfronts ena grundare.

 

bild
Foto: Superfront

Äkta hälften Mick – tillika Superfronts andra grundare – fyller i:

– Ja, Twine-serien är verkligen tidlös och vill man sedan ge sitt kök eller sin möbel en snäppet modernare look så väljer man kanske handtagen och benen i svart. Detaljerna i stål å sin sida adderar genast en stramare och mer industriell känsla, medan de varma metallerna ger en mer klassisk känsla, fortsätter Mick.

De senare tillverkas av solid, obehandlad mässing och koppar vilket ger produkterna en exklusiv patina med tiden.

– Med Long Twine gissar jag att vi tar klivet rakt in i varje fashionistas dröm om en superelegant walk-in-closet. Även jag tänker ha dem i min nya garderob, avslutar Monica.