Puffy Lounge Chair lanseras av Hem

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem

I oktober presenterar Hem nyheten Puffy Lounge Chair – den första produkten sprungen ur Hems nya samarbete med den välrenommerade, brittiska designern Faye Toogood. Stolen utgör startskottet för en kollektion som kommer att omfatta en serie nyskapande sittmöbler.

– Tanken bakom Puffy-kollektionen är att betona de två nästan motstridiga idéerna som möblerna representerar. Dels stabilitet och styrka, som framhävs genom den synliga ramen i rostfritt stål, och dels komfort och lugn, i form av den puffiga klädseln. Resultatet är en pålitlig hållbarhet i kombination med känslan av ett täckes omslutande värme, säger Faye Toogood om sin design.

 

bild
Foto: Hem 

Puffy Lounge Chair kombinerar de kliniska linjerna i modernistiska möbler med en djup, tillfredsställande känsla av komfort – där ramen med rör av sandblästrat rostfritt stål kikar ut under en avtagbar klädsel av mjuk, quiltad canvas som är fylligt vadderad för att ge en varm och mysigt inbjudande känsla.

 

bild
Faye Toogood grundade sin Londonbaserade designstudio Toogood år 2008. Faye har en kandidatexamen i konsthistoria från University of Bristol och var redaktör på det brittiska inredningsmagasinet The World of Interiors i åtta år. Hennes praxis omfattar inredning och produkter för hemmet, konst och mode. Foto: Hem