Birdie - klassiker i ny skepnad

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini

Den första lampan i Foscarinis ikoniska Birdie-kollektion designad av de prisbelönta formgivarna Ludovica + Roberto Palomba, lanserades 2011. Nu presenterar designduon två nya versioner av Birdie i form av bordslamporna Birdie Easy och Birdie Zero, som båda kombinerar elegans och funktionell minimalism.

bild
Foto: Foscarini

Birdie Easy har en smäcker symmetrisk design, där de tidigare Birdie-lampornas karaktäristiska kvist på sidan nu har tagits bort,  Birdie Zero tar minimalismen ett steg längre och detta ger Birdie Zero en mjuk och jordnära silhuett, som på ett naturligt sätt smälter samman med omgivningen.

Gemensamt för alla lampor i Birdie-familjen är den tidlösa, mjukt timglasformade lampskärmen i polykarbonat som disponerar ett milt och jämnt ljussken, specifikt utformat för sovrum och loungemiljöer. Precis som den ursprungliga Birdie-bordslampan är både Birdie Easy och Birdie Zero utrustade med högfunktionell LED-teknologi och diskreta strömbrytare som kamoufleras genom transparenta strömkablar.

 

bild
 Ludovica + Roberto Palomba
Paret tillika designduon grundade sin designstudio i Milano 1994. Tillsammans har de en bakgrund inom arkitektur, inredningsdesign, produktdesign och grafisk formgivning.