Carpet Edition presenterar Bamboo Design

Bamboo Design. Foto: Carpet Edition

Efter kollektionen Bamboo Shaded har Carpet Edition valt att samarbeta med Emanuela Garbin och Michela Boglietti för att skapa Bamboo Design, en linje mattor som arbetats och snidats så fint att de skapade magnifika tredimensionella mönster.

Liksom Bamboo Shaded hör Bamboo Design-mattorna till företagets handgjorda och är tillverkade av bambu och bomull. Deras långa bearbetningsprocess består av en serie komplexa manuella steg: efter att ha förberett tråden genom kardning, snurrning och färgning knyts det till ramen för att skapa en polykrom matta, rik på nyanser ton-mot-ton; först senare ingriper hantverkarna med ett noggrant och exakt snidarbete, som gör det möjligt att se ytans olika mönster inspirerade av den naturliga världen.

 

bild
Bamboo Design. Foto: Carpet Edition

Emanuela Garbin och Michela Boglietti har valt att genom denna samling berätta några "fragment av resor", "ögonblick av hisnande vyer". Inte överraskande påminner varje version av Bamboo Design mattorna om ett orört landskap.

 

bild
Bamboo Design. Foto: Carpet Edition

 

Ground, med sina varma färger och oregelbundna linjer, som påminner om vetefälten eller de torra vidderna av jorden belysta av solen.

Iceberg, mellan geometriska mönster och grå nyanser, är inspirerat av glaciärernas tystnad.

Jungle, i vilken den tredimensionella strukturen återger bladens vener i en ovanlig och grön vegetation.

Snäckskal, med sina känsliga halvcirkelformade ristningar, framkallar långa stränder som slås av vågorna.