Vingla har vunnit Global Design Graduate Show 2020 i kategorin industridesign

Springcykeln Vingla lär den minsta cyklisten att bygga och balansera. Examensprojekt av Rasmus Steyner Randén. Foto: Albin Händig

Rasmus Steyner Randén som tog sin examen från formprogrammet på Beckmans Designhögskola i våras har vunnit den internationella designtävlingen Global Design Graduate Show 2020 i kategorin industridesign för sitt examensprojekt Vingla. 

 

bild
Ett barns första äventyr på hjul - det ska vara kul. Vingla balanscykel lär de minsta cyklisterna att bygga och balansera. Foto: Albin Händig

 

Ett barns första äventyr på hjul - det ska vara kul. Vingla balanscykel lär de minsta cyklisterna att bygga och balansera.

Springscykeln Vingla är en byggsats med två olika varianter av styren och två olika hjulstorlekar i olika spännande färger. Den riktar sig till barn i åldrarna 2–4 år och erbjuder ett nytt sätt att lära sig om mekanik och balans.

bild
Foto: Albin Händig

-När vi använder kroppen och våra händer så sätter sig kunskapen extra bra, och ju tidigare vi börjar, desto djupare sätter sig kunskapen. Vi kallar det learning by doing. Jag har levt med två hjul i hela mitt liv. Mitt examensarbete handlar om första steget in i cyklarnas värld och att ge barn möjligheten att få vara med och skapa och sedan använda sin egen första cykel. Här finns den första svängen för tvååringen och byggsatsen för fyraåringen, berättar Rasmus Steyner Randén om projektet.