Barocco Holiday – en lyxig nytolkning av den klassiska juldukningen

Foto: Rosenthal
Foto: Rosenthal
Foto: Rosenthal
Foto: Rosenthal

I nära tre decennier har den ledande porslinsproducenten Rosenthal samarbetat med det legendariska modehuset Versace för att skapa porslin till de exklusivaste av hem. Lagom till vinterns högtider lanseras den nya kollektionen Barocco Holiday – en lyxig nytolkning av den klassiska juldukningen.

bild
Foto: Rosenthal

 

Versace har sedan länge förknippats med italiensk extravagans och dess starka koppling till familjetraditioner. Just detta förkroppsligas också i Barocco Holiday där Rosenthals gedigna hantverkstradition förenas med modehusets unika arv. Resultatet är en serie med handmålat porslin i finaste kvalitet för vinterns högtidsdukningar.

 

bild
 Design: Donatella Versace. Foto: Rosenthal

 

I formgivningen av Barocco Holiday har några av Versaces mest ikoniska mönster använts, däribland Gianni Versaces kronmotiv som lanserades redan 1991, och som idag blivit ett signum för varumärket. När dessa motiv kombineras med högtidsfärger inges den perfekta julkänslan.

Serien består av en serie olika tallrikar, fat och kaffeset – men även julkulor att pryda granen med. Dekorationen har skapats med en 1000-gradig högtemperaturglasering. Detta gör ytan på porslinet motståndskraftig och delarna i kollektionen går därför också att maskindiska.

 

bild
Foto: Rosenthal