Iittala - Essence firar 20 år

Foto: Iittala

 

 

 

Essence, av Alfredo Häberli, lanserades 2001 och med dess minimalistiska och eleganta design blev den snart en av Iittalas mest älskade serier. 2021 firar Essence 20 år och Iittala firar detta med att introducera nya serveringsdelar i serien. De nya serveringsdelarna kommer i elegant mörkgrått glas samt porslin i off-white som tillsammans skapar en enkel och ledig elegans på det dukade bordet.

 

bild
Foto: Iittala

 

Alfredo Häberli formgav Essence 2001 utifrån den radikala idén om att skapa en serie innehållande så få glas som möjligt men som ändå kunde användas för servering vid alla sorters viner.

“Idén bakom Essence var att hitta balans mellan tradition och modernt. Att hitta balans mellan fest- och vardagsbruk. Att hitta mångfunktionalitet utan att behöva kompromissa. Jag försökte helt enkelt hitta det som var essentiellt – mitt emellan funktion och estetik”, säger Alfredo Häberli.

2021 firar Essence 20 år och genom åren har serien blivit en av Iittalas mest älskade. Nu utökas Essence familjen med serveringsdelar som kompletterar den befintliga glasserien med det mest väsentliga som behövs för alla tänkbara tillfällen runt matbordet.