Designikoner i nya lekfulla färger från Fritz Hansen

Series 7 Children’s Chair. Foto: Fritz Hansen

Under hösten 2020 uppdaterar Fritz Hansen två av de allra mest ikoniska produkterna i sitt designarkiv. Series 7 Children’s Chair – barnversionen av den klassiska Sjuan-stolen – och den över 80 år gamla lampan Kaiser Idell får båda möta vår tid i nya färgsättningar. 

Sjuan formgavs 1955 av den legendariske designern Arne Jacobsen och kom att bli en av Fritz Hansens mest älskade stolar. 2005 presenterade Fritz Hansen en version utformad för de allra minsta. Nu presenteras barnversionen i de nya färgerna rosé, lavendel och svart. 

 

bild
Den nya barnversionen av Sjuan har en oemotståndlig charm. Att Series 7 Children’s Chair är stapelbar gör att den passar lika väl i barnrum som i större konstellationer som förskolor och andra samlingar, säger Christian Andresen, designchef för Fritz Hansen. Foto: Fritz Hansen

 

Lampan Kaiser Idell lanserades första gången 1936 i ett designsamarbete med den tyska formgivaren Christian Dell. Med sin innovativa silhuett där sfäriska och cylindriska former möts har Kaiser Idell hämtat inspiration från modernismens geometriska formspråk. Under 2020 uppdateras både bords- och golvversionen av Kaiser Idell i den nya färgen Easy Grey – en sval grå nyans med varma undertoner, som med sin matta yta ger designklassikern en ny modern framtoning.

 

bild
Foto: Fritz Hansen

 

nya
Kaiser Idell Design: Christian Dell