Geberit listar 5 badrumstrender i teknikens tecken

Bild: Geberit

Enligt sanitetsföretaget Geberit är smarta toaletter, med lättstädade lösningar och luktfria badrum några av de badrumstrender som vi kommer få se mer av framöver. 

Nu flyttar smarta duschtoaletter in i de svenska hemmen och blir till vardagslyx för många. Toaletterna får smarta funktioner och kan styras både med fjärrkontroll och mobilapp – allt för att underlätta för användare.

1. Smarta toaletter flyttar in i hemmen

bild

Duschtoaletten Geberit AquaClean är en föregångare för smarta toaletter och har många fiffiga finesser. Med hjälp av duschtekniken Whirlspray – som är en behaglig, luftad, varm vattenstråle – garanteras grundlig rengöring med låg vattenförbrukning och användaren känner sig ren och fräsch som efter en dusch. TurboFluh-tekniken gör det möjligt att i det närmaste spola ljudlöst och mycket effektivt och tillsammans med det dämpade nattorienteringsljuset, som gör att man slipper tända i badrummet, skapas en tyst och sofistikerad miljö.

2. Lättstädade lösningar för maximal renlighet

Hygienfaktorn hamnar i större fokus och vi kommer att få se mer av lättstädade badrum. Toaletter utan spolkant och specialglasyr som stöter bort smuts är utmärkande för framtidens badrum. Tillverkarna arbetar efter devisen Less is more och detaljer som handtag på möbler och onödiga bräddavlopp i tvättställ skalas bort för att undvika platser där bakterier kan gömma sig. Ett exempel på en badrumsserie som är skapad just efter dessa förutsättningar är Geberit Variform.

3. Flexibla och anpassade badrum

Framtidens badrum kommer med modulär design som med hjälp av magnetplattor gör det lätt att skapa ett badrum - helt efter sina egna behov.

4. Luktfria badrum

Undersökningar visar att det svenskarna oroar sig mest för när de går på toaletten är att lämna en illa lukt efter sig. Detta är något som framtidens badrum har sett till att göra något åt. Insatser som minimerar lukt finns redan på marknaden (Geberit DuoFresh) men det är nu de i större utsträckning börjar flytta in i offentliga miljöer och svenskarnas hem.

5. Samma leverantör framför och bakom väggen

 

bild

Att renovera sina badrum är något som svenskarna enligt undersökningar drar sig för. Oron ligger i att det lätt blir fel och således kostsamt. Vi ser därför att det kommer bli allt vanligare att man i framtiden väljer samma leverantörer för det som finns bakom väggen och framför.

Foton: Geberit