Gagarin Airport - Kosmisk arkitektur inspirerad av det oändliga

VIP Lounge - Foto: Sergey Ananiev

Gagarin Gagarin Airport  i Ryssland, designad av Asadovs arkitektbyrå. Flygplatsen fick sitt namn efter Yuri Gagarin, den första människan i historien som reste in i rymden. Den är staden Saratovs nya internationella flygplats och omfattar totalt 237 000 m²  och innehåller en fantastisk VIP Lounge som utvecklats av VOX Architects, där HI-MACS ytbehandlingar spelar en nyckelroll.

 

bild
Det primära målet för VOX Architects var att utforma en bekväm, modern VIP Lounge med alla nödvändiga funktionella utrymmen, i enlighet med strikta internationella standarder. Foto:  Sergey Ananiev

 

För matsal och shopping användes HI-MACS Alpine White efterbehandling, den passar perfekt till flygplatsens moderna interiör, men den har också blivit "glasyren på kakan" tack vare expertis från anläggningens arkitekter och designers.

 

bild
En kombination av vitt och olika nyanser av blått, det vita symboliserar molnen. Foto: Sergey Ananiev

 

HI-MACS® är särskilt väl lämpad för högtrafik- och högteknologiska projekt, bland många andra fördelar som gör det till ett av de mest populära efterbehandlingsmaterialen för offentliga utrymmen. Det är icke-poröst, sömlöst, hygieniskt och fläckbeständigt och kan också ha vilken form som helst för att skapa en ambitiös arkitektur som klarar tidens test. Flera internationella certifieringar har utfärdats för att erkänna de hygieniska egenskaperna hos HI-MACS® och dess förmåga att bevara inomhusluftkvaliteten, eftersom den inte innehåller nanopartiklar och genererar inga skadliga utsläpp, vilket garanterar säkra allmänna utrymmen.

 

bild
Välkomstdisken med det typiska kosmiska temat . Foto: Sergey Ananiev

 

bild
Öppna relaxavdelningen. Foto:  Sergey Ananiev

 

bild
På övervåningen är utrymmena mer intima, som de enskilda halvöppna arbetsbälgena, ett konferensrum med pentry, kontor och privata lounger. Foto:  Sergey Ananiev