Catellani & Smith lyser upp Casa dei Gatti

Casa dei Gatti, Seccheto, Italien. Bild: Catellani & Smith

Casa dei Gatti ligger i Seccheto, Italien längs den västra kusten på den vackra ön Elba. Det är en attraktiv turistdestination med vackra stränder och kristallklart vatten.

Detta hus övergavs under flera år och hade då blivit ett fristad för en liten grupp herrelösa katter, varefter fotografen och inredningsarkitekten Adriano Bacchella bestämde sig för att namnge det renoverade huset - Casa dei Gatti.

 

bild
Det välkomnande vardagsrummet. Takets betydande höjd ger utrymme för sovloft. Foto: Catellani & Smith

 

Casa dei Gatti utmärker sig för användningen av naturliga, lokala material, såsom Elban-granit, som har använts till hela byggnaden för att skapa en mysig och rustik atmosfär i typisk medelhavsstil.

 

bild
I vardagsrummet hänger en skräddarsydd PostKrisi-ljuskrona ned från det vita träbjälklagstaket. Foto: Catellani & Smith

 

Granit kombineras med återvunnet trä, både i möbler och för strukturella komponenter. Betonggolv, handgjord keramik och dekorativa detaljer har valts med omsorg och stor kompetens.

 

bild
I badrummet har två lampor med mässingsdetaljer installerats på väggen för att ge ljus åt handfaten. ​​​​​​Foto: Catellani & Smith

 

Ett sortiment av mycket dekorativa ljuskreationer från Catellani & Smith har installerats både i rummen och på den vackra terrassen i detta pittoreska hus, för att förbättra atmosfären och förena de olika komponenterna i renoveringsprojektet.

 

bild
 Både i sovrummet och på loftet finns belysningen CicloItalia T och Sweet Light T, vars ljusstyrka kan justeras. Foto: Catellani & Smith

 

bild
När det gäller utomhusområdet dekorerar två Fil de Fer terrassen och matchar perfekt utemöblerna.  Lampornas struktur är vävd av aluminiumtråd med små lysdioder som kan skapa en magisk atmosfär, särskilt när natten faller och himlen är djupblå.Foto: Catellani & Smith