Marbodal - Fem kökstrender 2021

Bild: Marbodal

Marbodal presenterar nu sin trendspaning och de viktigaste kökstrenderna att ha koll på inför nästa år. Under 2021 kommer vi se mer av detaljer i naturmaterial, skandinavisk design, lugnande färgpaletter hämtade från naturen och inredningslösningar anpassade för hemarbete och för att umgås med vänner och familj.

Detta år har nog de flesta spenderat mestadels av sin tid hemma. Det mesta vi gör i vardagen, såsom att jobba, laga mat, umgås med familj och ägna tid åt fritid och hobbys har fått inrymmas under samma tak, och i vissa fall, i ett och samma kök. Som en reaktion på detta syns det tydligt i kommande trender framöver.

Fem kökstrender 2021

Färgpaletter i jordnära toner - Efter ett år hemma längtar vi till ljusare tider. Under 2021 kommer det bli tydligare att vi kliver in i ett lite mer färgglatt årtionde. Under nästa år kommer framförallt färgpaletter hämtade från naturen att ta mer plats i hemmen. 

 

bild
Foto: Marbodal

 

Naturen flyttar in - Vi vill inte bara omges av vackra jordnära toner utan även material som går att hitta i naturen. Detaljer i trä och bänkskivor i hållbara material som marmor eller sten kommer fler välja till sina kök och hem. Gröna växter och robust hantverk, som till exempel keramik i rostfärgad terracotta, förstärker det genuina intrycket och inger en varm känsla.

Rumsavdelare för hemarbete - Under 2020 flyttade kontoret in i hemmet på ett helt nytt sätt än innan och för många har köket varit den plats där möten och jobb avhandlas. Allt fler kommer jobba hemifrån även i fortsättningen. 53 procent av de som inte jobbat hemifrån tidigare planerar nu att göra det mer i framtiden, enligt en undersökning från Accenture.

Cocooning - med längtan efter trygghet och komfort - En inredningstrend som återspeglar kopplingen till välmående och hälsa är “cocooning”. Vi har under året spenderat mer tid hemma och komfort, avslappning och trygghet i hemmet har blivit allt viktigare.

 

bild
Foto: Marbodal

 

Skandinavisk design - En genomgående trend under nästa år är skandinavisk design. I och med att den är elegant i sin minimalism får den en given plats i hemmet framöver. Stilen präglas av mjuka färgpaletter, hållbara naturmaterial, rena linjer med naturinspirerade former och unika detaljer som bryter av. Exempelvis står Marbodals kök Arkitekt Plus Ek rätt i tiden med sitt levande naturmaterial och sina rena harmoniska linjer.

 

bild
Foto: Marbodal